torsdag 7 mars 2013

TV 4 + IF Elfsborg = Sant


TV 4 sponsrar allsvenska IF Elfsborg och syr ihop ett sömmerskolag.
“Det var här som Anders Svensson&Company höjde bucklan i höstas och den här säsongen kan en ny spelare vara med i laget” – Så inleder TV4 sin trailer för sitt nya program; “Proffsdrömmen”

TV4 och Fotbollskanalen.se uppmanar nu alla ungdomar runt om i landet som har en “gömd” talang i fotboll, eller inte fått möjlighet att visa upp den, till att söka till deras nya program “Proffsdrömmen”. Vinsten i programserien är ett proffskontrakt med IF Elfsborg.

“PROFFSDRÖMMEN är ett nytt och unikt projekt i TV4 Sport, en talangjakt över hela landet för att hitta en ny eller eller en bortglömd fotbollsstjärna. Patrick Ekwall leder programmet och till sin hjälp har han en handplockad jury med massor av fotbollserfarenhet. De åker runt i Sverige för att hitta 20 st spelare som i slutändan ska bli en lycklig vinnare. Alla är välkomna att söka om du är

Visst finns det unga spelare som drömmer om att få ett proffskontrakt lite härs och tvärs, men allvarligt borde vi inte ta en funderare, vad handla detta om egentligen?
TV 4 och fotbollskanalen sätter sin heder och trovärdighet på spel där deras objektivitet utan tvekan kommer bli ifrågasatt, framför allt i deras rapporter gällande allsvensk fotboll på sajten Fotbollskanalen.se – som ägs av TV4. Förvisso har de fått höra de favoriserat stockholmslagen i sina sändningar och vill förbättra sitt dåliga rykte att skriva ett kontrakt mede Elfsborg.

Problemet måste dock vara att TV4 är ett vinstdrivande företag och TV4 som kommer äga spelarens kontrakt under tiden, och om så skulle ske, ta vinsten då denna spelare eventuellt blir såld då kommer Elfsborg stå där med rumpan bar.
Överlåter däremot TV 4 spelarnas kontrakt till Elfsborg då har klubben gjort en bra affär utan att behöva lägga ut något och fått 20 st spelare gratis.
Samtidigt så ger sig TV 4 in på en agentmarknad som finns och gynnar en klubb i allsvenskan. Dessutom så har vi idag en diskussion om vem som skall äga föreningarna, medlemmarna eller via aktiebolag kanske t.o.m. riskkapitalbolag som kommer in och köper klubbarna.

En sak är säker för hur det än är, så har nu Elfsborg möjlighet att erhålla 20 presumtiva “proffs”-spelare scoutade av ett privat företag.

VAD TYCKER DU TV 4 gjort bort sig och skulle ställa sig i skamvrån och skämmas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar